Spring til indhold

Indkøbskurv

DIN KURV ER TOM

Section
Drop element here

COP 2022 - CEO STATEMENT

Maj 2022 l Læsetid: 5 minutter l Ansvarlighed, Om LAURIE

Igennem de sidste tre år har vores primære fokus været på at vælge mere bæredygtige materialer til vores produkter. 

Det handler om fokus

Vi har derfor sat barren ekstra højt, så vi kan reducere vores CO2-aftryk så meget som muligt. Ved at træffe disse valg – og altid holde fast i dem – bliver vi en del af en større omstilling. Ikke bare for os selv, men for alle, der indgår i vores forsyningskæde. Samtidig får vi også en større forståelse af, hvordan vores forsyningskæde arbejder og fungerer. Når vi tager en beslutning, så gennemfører vi den og står ved vores løfter. Ord kan ikke gøre det alene. Der må handling til, så vi kan skabe den forandring, modebranchen har så hårdt brug for. Derfor har vi efterlevet the Law of Focus 100 % de sidste tre år, og det har hjulpet os til at blive på sporet – og dermed nå vores mål. 

I dag anvender vi kun:

• Økologisk bomuld. 

• FSC-/PEFC-certificeret viskose. 

• Genbrugsplast til vores materialer, herunder poser til beskyttelse af vores tøj, emballage til forsendelse samt marketingmaterialer. 

Og vi har ikke kun nået vores mål. Vi har også evnet at forankre vores rutiner og processer, så vi sikrer os, at de også er vores valg i fremtiden. 

I denne fantastiske proces har vi også fundet og valgt nogle andre oplagte løsninger: 

• Halveret størrelsen på poser til beskyttelse af vores T-shirts. 

• Ingen plastindpakning af in-house-prøver. 

Vi har også taget et andet vigtigt skridt, som dog ikke var planlagt, men en meget fornuftig og oplagt mulighed: Nemlig at gå over til den nye eFlow-vasketeknologi, som vi anvender til alt vores industrivaskede tøj. Med denne teknologi sparer vi betydelige mængder vand, kemikalier og energi. I skrivende stund ved vi dog endnu ikke præcist, hvor meget det er lykkedes os at spare, men ved at holde vores nye fokus – også i de kommende år – vil vi kunne se en dokumenteret effekt af vores tiltag.

Måling og forankring af vores indsats

Vores lille organisation står over for en ny, ambitiøs og bæredygtig udvikling – især når det kommer til at måle og forankre vores indsats. Vi er overbevist om, at vi med en mere præcis måling af vores miljøaftryk kan få et bedre billede af, hvor vi står – og hvor vi skal hen i fremtiden. Samtidig tror vi også på, at en værdibaseret forankring af vores indsats vil give vores organisation en fleksibel og helhedsorienteret forståelse for den bæredygtige udvikling – som der er så hårdt brug for.

Over de næste tre år vil vi måle vores baseline og opstille en række organisatoriske mål for:

• De fleste styringsparametre i henhold til ESG-standarderne. 

• Vores CO2-udledning i scope 1 og 2. Derudover vil vi også begynde at få indsigt i scope 3, f.eks. via HIGG. 

• Håndtering af vores mest modstandsdygtige risici i henhold til OECD’s retningslinjer.

Da vi gik med i Early Adopter-programmet, ændrede vi vores rapporteringsstandard, så vi kunne få viden om og blive klædt på til den nye COP-struktur for rapportering. Derfor bliver denne generelle udtalelse den eneste skriftlige beskrivelse i vores rapportering for nu og fremover.

Lena Trend, CEO

COZE AARHUS A/S

MERE OM ANSVARLIGHED

21. oktober 2021 l Læsetid: 10 minutter l Ansvarlighed

Det er vores ansvar at sikre tilblivelsen af dit tøj sker på fair og forsvarlig vis

I en globaliseret tekstilindustri er dit tøj på en lang tilblivelsesrejse, før det bliver en del af din garderobe. Det er vores ansvar at sikre, at...

27. oktober 2021 l Læsetid: 14 minutter l Ansvarlighed

Modebranchens buzzword nummer 1

Da Copenhagen Fashion Week indtog København i august 2021, var der ét ord, som overstrålede alle andre: Bæredygtighed. Her ser Lena Trend fra COZE...

1. september 2021 l Læsetid: 10 minutter l Ansvarlighed

Sådan betragter vi verden med et bæredygtigt blik

Vi er bevidste om, at alt, hvad der fremstilles inden for tekstiler, har betydning for både miljø og mennesker – og at intet er 100% bæredygtigt.