Certificeringer her og der og alle vegne

Lukker du også lidt af, når du hører ordet certificeringer? Og tænker det kan du altid sætte dig ind i. Måske. Det kan vi godt forstå, for det kan være ret så uoverskueligt at skulle forholde sig til alle de certificeringer, der efterhånden findes. MEN når det gælder tøj, drejer det sig om din hud, din sundhed og dit miljø! Så vi har ridset 2 af vores vigtigste certificeringer i modebranchen op, O​eko-Tex® og Svanemærkningen.

O​eko-Tex®-certificeringen er DIN garanti for, at der IKKE er sundhedsskadelige kemikalier i dit tøj. Det er ikke kun selve stoffet, der er fri for det dumme stads, men også sytråd, knap, lynlås m.m.. I det hele taget er ALLE ”ingredienser” i O​eko-Tex®-certificeret tøj fritaget for de kemikalier, der kan være skadelige. Så synes du heller ikke, at det er fedt med de sundhedsskadelige kemikalier overhovedet, så skal du altså kigge efter O​eko-Tex®-certificeringen, som vi har vist dig her.  

Svanemærkningen går et stykke videre. Ud over at alle sundhedsskadelige kemikalier er elimineret, fokuserer den også på at reducere miljøbelastningen, når tøjet produceres og på at forbedre forholdene for de folk, der er med til at producere det. Så man kan sige, at Svanemærkningen er certificeringernes Rolls Royce, da den kigger hele vejen rundt om produktet.

Psst: Vidste du i øvrigt, at vi var det første dametøjs-mærke i Skandinavien, der blev O​eko-Tex®-certificeret? Og vi stoppede selvfølgelig ikke der…. Vi har netop lanceret svanemærkede LauRie-bukser, og det er vi stolte af.