Spring til indhold

Indkøbskurv

DIN KURV ER TOM

Section
Drop element here

Sådan betragter vi verden med et bæredygtigt blik

1. september 2021 l Læsetid: 10 minutter l Ansvarlighed

Vi er bevidste om, at alt, hvad der fremstilles inden for tekstiler, har betydning for både miljø og mennesker – og at intet er 100% bæredygtigt.

Selvom vores rolle i den globale tekstilindustri er lille, er vores ansvar stort – for vi tror på, at selv små bevægelser i vandet kan skabe store ringe af forandring. Vi er bevidste om, at alt, hvad der fremstilles inden for tekstiler, har betydning for både miljø og mennesker – og at intet er 100% bæredygtigt. Alligevel stræber vi efter at komme så tæt på som overhovedet muligt. Derfor har vi trådet samtlige styles i vores kollektioner med den dybeste omtanke.   

Før et par bukser fra LAURIE lander i din garderobe, har de været på en lang og kompleks rejse med flere mellemlandinger. Hele vejen har vi gjort os umage med at udvælge præcis de tekstiler, tråde, knapper og lynlåse, som dine LAURIE bukser består af. I samme ånd har vi udelukkende ladet vores faste samarbejdspartnere i Tyrkiet og Portugal stå for produktionen – ud over deres traditionsrige historie inden for tekstiler har de nemlig gode arbejdsforhold på agendaen. 

For hjertesager går vi langt

Flotte ord griber ethvert brand efter, og der findes en vildtvoksende jungle af labels og statements, som deklarerer klimakærlige intentioner og omsorg for planeten. Så hvordan kan du være sikker på, at vores erklæringer bygger på reelt indhold? Det kan du, fordi vi dokumenterer vores adfærd gennem certificeringer. 

Hos LAURIE betragter vi certificeringer som de mest håndfaste tillidserklæringer i den verdensomspændende industri, alle tekstiler er spundet ind i. Set fra vores perspektiv er certificeringerne med til at skabe gennemsigtighed og en evigt spirende lyst til bæredygtige forbedringer. For os svarer en certificering af strenge krav til den nål, som prikker hul på ballonen af varm luft – og får illusionerne til at briste.

Vælger du et stykke tøj mærket med STANDARD 100 by OEKO-TEX®, kan du være sikker på, at det er testet frit for sundhedsskadelige stoffer, som kan være allergi- og/eller kræftfremkaldende. På samme måde giver du naturen en tiltrængt håndsrækning, når du vælger jeans med Svanemærket og/eller EU-Blomsten. Vi skal både passe godt på os selv og hinanden. Og vi skal passe godt på vores natur.

Hos LAURIE går vi langt for de ting, som betyder mest for os. Mennesker og miljø er to af vores hjertesager.

Svanemærket & EU-Blomsten

Svanemærket og EU-Blomsten er de højeste miljøcertificeringer, tekstiler kan opnå. Fællesmålet for de to certificeringer er at mindske den samlede miljøbelastning, hvilket er et både ambitiøst og vanskeligt mål. Det kræver nemlig, at man ved, hvor på produktets rejse miljøproblemerne opstår, hvor de er størst, og hvilke handlemuligheder, der er de bedste.

For at et stykke tøj kan opnå Svanemærket og/eller EU-Blomsten, skal det leve op til nogle skrappe krav i alle rejsens faser. De skrappeste krav vil være de steder på rejsen, hvor der er størst mulighed for at mindske miljøbelastningen. Netop blikket på hele livscyklussen er med til at adskille Svanemærket og EU-Blomsten fra de fleste andre mærkningsordninger, som nemlig ofte kun kigger på en udvalgt del. Svanemærket og EU-Blomsten er stærke redskaber til at sikre en bæredygtig fremtid. De officielle miljømærker bidrager nemlig aktivt til en lang række af FN’s 17 Verdensmål. Hos LAURIE arbejder vi særligt indgående med det 8. og det 12. verdensmål, som handler om hhv. anstændige jobs samt økonomisk vækst og ansvarligt forbrug samt produktion. Det er især sikringen af bæredygtige forbrugs- og produktionsformer, Svanemærket og EU-Blomsten bidrager aktivt til. Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke, som blev stiftet af Nordisk Ministerråd i 1989, og som Danmark tilsluttede sig i 1997. EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke, som blev etableret i 1992 af EU-Kommissionen, og hvor Danmark har været med fra starten. Du kan læse mere om de officielle miljømærker her.

OEKO-TEX® STANDARD 100 

STANDARD 100 by OEKO-TEX® er en af verdens mest kendte og kritiske sundhedscertificeringer inden for tekstiler. Vi er derfor stolte af, at LAURIE i 2016 blev STANDARD 100 by OEKO-TEX® certificeret som det første kvindelige modebrand i Danmark. 

Med denne certificering er du som forbruger sikret at dit LAURIE-tøj er testet fri for sundhedsskadelige stoffer, som kan være allergi- og/eller kræftfremkaldende. Mærkningsordningen blev skabt i 1992 af det østrigske institut OeTI, det tyske institut Hohenstein og det schweiziske institut Testex.

Den internationale OEKO-TEX® Association består i dag af 18 uafhængige testinstitutter i Europa og Japan med repræsentation i 60 lande i Europa, Asien, Afrika, Nord- og Sydamerika samt Oceanien. Når du finder STANDARD 100 by OEKO-TEX® mærket på indersiden af et stykke tøj, betyder det, at det er testet fri for mere end 300 forskellige sundhedsskadelige stoffer. Og for at gøre det gennemgribende granskningsarbejde endnu mere fintmasket krydstjekker de 18 testinstitutter hinanden. I Danmark er det Teknologisk Institut Tekstil, som har ansvaret for OEKO-TEX® certificeringerne – med tilnavnet Tiltro til tekstiler.

MERE OM ANSVARLIGHED

21. oktober 2021 l Læsetid: 10 minutter l Ansvarlighed

Det er vores ansvar at sikre tilblivelsen af dit tøj sker på fair og forsvarlig vis

I en globaliseret tekstilindustri er dit tøj på en lang tilblivelsesrejse, før det bliver en del af din garderobe. 

27. oktober 2021 l Læsetid: 14 minutter l Ansvarlighed

Modebranchens buzzword nummer 1

Da Copenhagen Fashion Week indtog København i august 2021, var der ét ord, som overstrålede alle andre: Bæredygtighed. Her ser Lena Trend fra COZE AARHUS nærmere på det buzzskabende ord, beklædningsoverflod og kunsten at aflære sig uholdbar adfærd.

25. november 2021 l Læsetid: 5 minutter l Ansvarlighed

Green is the new black

Den 26. november går verden i sort, når uimodståelige tilbud skyller ind over os som en allestedsnærværende flodbølge. Men Black Friday findes også i en grøn udgave, som vi inspirerer til her. Men hvis miljøets fremtidsudsigter ikke også skal gå helt i sort, er det værd at gå efter de grønneste alternativer. Her bringer vi en guide, som kan gøre din sorte fredag grøn.