STYLISTENS 3 GODE RÅD 

De perfekte bukser findes - når blot du ved, hvad du skal kigge efter

Et par bukser skal sidde godt i taljen, de skal stramme de rigtige steder og ikke mindst fremhæve dine gode sider. Der er rigtigt meget, der spiller ind, når du skal finde de perfekte bukser. Derfor har vi allieret os med Louise Amstrup, der har arbejdet som professionel stylist og moderedaktør i 25 år. Hun giver her hendes gode råd til, hvordan du finder frem til bukserne, der passer perfekt til dig. 

Fremhæv dine gode sider

Tænk over, hvad du godt kan lide ved din krop. Holder du af dine lange ben, din runde numse eller måske din timeglasfigur?

Brug dine bukser til at fremhæve det, du selv er glad for ved din krop. Har du lange ben, kan du fremhæve dem ved at vælge bukser med høj talje. Og har du en rund numse, kan du sætte fokus på den ved at vælge bukser, der har en syning hen over numsen. Hvis du vælger et bukser med vidde eller lige ben, kan de fremhæve din timeglasform. Og er du petite, vil bukser der stumper få benene til at syne længere og bukser med bredde forneden kan udligne en pæreformet figur. Læg foroven eller cigaretbukser kan give en høj, søjleformet pige flere former. Har du en æbleformet figur kan du fjerne fokus fra maven ved at vælge bukser med lynlås i siden eller bukser med enten høj eller lav talje.

Komfort

Det er vigtigst, at du har det godt i de bukser, du har på. Bukser skal hverken stramme de forkerte steder eller modsat være alt for løse, så de sidder og flapper bagpå. Tænk også på, hvad du skal bruge bukserne til.

Hvor fleksible skal dine bukser for eksempel være? Er du børnehavepædagog, skal bukserne helst være fleksible, og en høj talje er god, så du ikke skiller på midten, når du kravler rundt på gulvet. Sidder du på en kontorstol det meste af dagen, er det en god idé at vælge bukser, det er behageligt at sidde ned i. I begge tilfælde er det en god idé at vælge bukser med stræk i stoffet, så de kan give sig. En høj talje er feminin, og giver en følelse af, at bukserne sidder, hvor de skal.

Det handler om styling

Et par bukser er ikke nødvendigvis lig med kun ét look. Vælg et par bukser, du kan style forskelligt og op og ned. Tilsæt forskellige overdele eller et bælte. Smøg bukserne op, når det bliver forår, og lad huden ved anklerne titte frem – det giver samtidig bukserne et mere feminint udtryk. Eller skift stiletterne ud med sneakers, når du går fra et mere formelt til et casual miljø.