Persondatapolitik

Cookie- og privatlivspolitik

Når du besøger LauRie.dk, herunder tilmelder dig vores nyhedsbrev, indsamler vi oplysninger om alle besøg på hjemmesiden. Disse oplysninger bruger vi til at forbedre din brugeroplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på LauRie.dk og til at understøtte vores markedsføring.

Her kan du læse om de oplysninger vi indsamler, hvordan vi behandler oplysningerne, hvad vi bruger dem til, hvem der har adgang til oplysningerne og hvordan du kontakter os vedr. cookies og privatlivspolitik.

Indsamlingen af personlige kundeinformationer på LauRie.dk sker inden for rammerne af eksisterende lovgivning og EUs generelle forordning om databeskyttelse (GDPR).

LauRie.dk registrerer automatisk IP-adresse samt data vedrørende dine bevægelser mellem forskellige sider og tjenester på websiden. Hvis du logger ind eller tilmelder dig vores nyhedsbrev registrerer vi også dette, så vi kan gøre det nemmere for dig næste gang.

Vi bruger i den forbindelse forskellige analyseværktøjer, såsom Google Analytics, der bistår os med at indsamle statistiske oplysninger om brugen af LauRie.dk og gøre det til en bedre oplevelse for dig.
 
LauRie.dk indsamler oplysninger fra brugere fra fem kilder:
  • Fra cookies når du besøger vores websites, f.eks. IP-adresse, land, viste sider, viste kategorier, viste mærker, interaktion/klik og søgninger.
  • Fra køb, f.eks. demografiske data, e-mailadresse, betalingsinformationer, elementer, ordrebeløb, rabatniveau, mærker og hyppighed. Inkluderet er afsendelse af transaktions-e-mails, f.eks. ordrebekræftelse, forsendelsesbekræftelse og refusionsbekræftelse.
  • Fra brugeradfærd og -engagement i den afsendte kommunikation (e-mail eller direct mail), f.eks. åbningshastighed, klikhastighed og tid brugt på læsning af e-mailene, afsenderdomæne og type af e-mailklient.
  • Fra brugere der udleverer oplysninger om sig selv (f.eks. ved tilføjelse af informationer til kundeprofilen)
  • Fra kreditvurdering fra tredjepartsvurderingsvirksomhed.
 
Formålet med indsamling af oplysningerne tjener forskellige områder:
  • Forpligtelser. For at opfylde vores forpligtelse til dig som en kunde eller bruger af vores service – som f.eks. køb, fakturering og kundeservice.
  • Kundeservice. For at kunne udføre kundeservice via e-mail, chat eller telefon. Besvare spørgsmål i forhold til din ordre eller tidligere ordrer, rette fejl og vejlede kunden.
  • Markedsføring. At vise inspiration, produkttilbud/services og personlige anbefalinger via web, e-mail, direct mail, telefon og via tredjepartsmarkedsføring.
  • Kundeoplevelse. For at forbedre kundeoplevelsen ved interaktion med LauRie, som f.eks. personliggørelse af din oplevelse på LauRie.dk, udvikling af nye funktioner, services og produkter. Dette omfatter også at administrere, beskytte, drive og vedligeholde vores websites, systemadministration og sikkerhed og give samtykke til aggregerede statistikker om brug af sitet, køb og til at forbedre forståelsen af vores kundes præferencer.
  • Bedrageri og risiko. For at forhindre bedrageri og udføre risikovurdering.
  • Lovgivning. For at overholde gældende lovgivning.

Profilering

LauRie danner individuelle kundeprofiler baseret på indsamlede data om dig på tværs af alle datakilder/kategorier, f.eks. browsingadfærd sammen med dine køb og informationer, du har udleveret (f.eks. favoritmærke og favoritprodukter). Vi kombinerer og analyserer disse data med det formål at forbedre din oplevelse på LauRie.dk og til at skræddersy personlige tilbud og services samt til at definere kommunikationshyppigheden.

De meddelelser, du modtager fra os via email, er skræddersyet til dig i overensstemmelse med din(e) informationer, browsingadfærd, købsadfærd, og hvor engageret du er i den kommunikation, vi har med dig via email.

Tidsrum for dataopbevaring
Vi opbevarer ikke dine persondata i længere tid, end hvad der er nødvendigt for at kunne opfylde de ovenfor beskrevne formål, eller end hvad vi er forpligtet til i henhold til lovgivningen. Derefter vil dine persondata blive slettet. Fakturaer gemmes i overensstemmelse med bogføringsloven, og kundekluboplysninger gemmes i 36 måneder efter den seneste aktivitet. 

Opdateringer af vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger:
Der kan være behov for, at vi opdaterer vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger. Den seneste udgave af vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger vil altid være tilgængelig på vores hjemmeside. Vi vil meddele alle vigtige ændringer i vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger, for eksempel ændringer af årsagerne til hvorfor vi anvender dine personlige oplysninger, hvem der er ansvarlig eller dine rettigheder.

Hvad er en cookie?
Når du besøger LauRie.dk, lagres der cookies på din computer. En cookie er en lille tekstfil, der lagres gemmes i din browser for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Der er ingen personfølsomme oplysninger gemt i vores cookies.

Stort set alle websites anvender cookies. De ligger på din egen computer som en hjælp til dig selv, der hjælper med at analysere, hvordan hjemmesiden benyttes, for at brugeroplevelsen kan blive forbedret. I flere tilfælde kan cookies være nødvendige for at kunne levere en bestemt service på hjemmesiden.

Informationerne i dine cookies sendes mellem din browser og en webserver og indeholder bl.a. information om brugerindstillinger, login og hvordan hjemmesiden benyttes.

Hvad bruges cookies til på LauRie.dk?

Browsing
Når du besøger LauRie.dk, indsamler vi informationer om alle besøg på vores website. Vi anvender disse informationer til at forbedre din brugeroplevelse, evaluere brugen af individuelle elementer på LauRie.dk og til at understøtte vores markedsføring.

Browsing kan udløse en service-e-mail
LauRie indsamler din browsingadfærd (f.eks. viste kategorier, produkter) til at forbedre kommunikationen af relevante produkter og tilbud for at imødekomme dig. Et eksempel på denne indsamling er de produkter, du har lagt i din indkøbskurv, hvor du så har valgt ikke at gennemføre købet. Dette kan medføre en service-email, der minder dig om de produkter, du efterlod i din indkøbskurv. Hvis du ikke vil modtage disse emails, skal du afmelde dig vores nyhedsbreve ved at klikke på det link, der findes i bunden af hver email.

Analytisk værktøj
Vi anvender forskellige analytiske værktøjer, som f.eks. Google Analytics, der hjælper os med at indsamle statistikker om brugen af LauRie.dk til at give dig en bedre oplevelse.

For at fastlægge, hvem der besøger vores websites, bruger vi cookies til at føre demografiske og brugerrelaterede statistikker. På den måde får vi mulighed for at tilpasse og oprette indhold og tjenester, der stemmer overens med dine og øvrige brugeres interesser og ønsker. Nedenfor kan du se de formål, som cookies anvendes til på LauRie.dk

Tredjeparts cookies
LauRie.dk bruger en række tredjeparts services på vores sider. Disse services bruger til tider også cookies. Du kan vælge at afvise tredjeparts cookies i din browser ved at følge dette link:  https://www.youronlinechoices.com/den/dine-valg.
Blandt andet bruges tredjeparts cookies til at lave statistik på dine besøg på LauRie.dk, her bruger vi cookien til fx at vide, hvilke sider du besøger, og hvor lang tid du er på dem. Her bruger vi systemet Google Analytics der er leveret af Google.
Du kan fravælge Google Analytics her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

For at sikre vores nyhedsmails ikke ender i din spam-mappe, overvåger vi, om de meddelelser, der er sendt til den individuelle modtager, har kunnet leveres. Vi anvender et tredjepartsoftwareværktøj til at følge op på og analysere leveringsevnen.

Markedsføring/re-targeting

LauRie.dk arbejder også sammen med virksomheder for at forbedre vores onlineannoncering for at sikre, at du kun får vist relevante annoncer. I denne forbindelse anvender vi følgende leverandører: Facebook, Instagram og Google. Hvis du ønsker at blive udelukket fra denne type af annoncer, kan du fjerne din cookie ved at læse afsnittet ”Hvordan undgår jeg cookies?” nedenfor. 

LauRie.dk indeholder tredjeparts komponenter som fx "Facebook Anbefal", "Facebook synes godt om" eller "Google+". Disse tredjeparts komponenter bevirker, at indehaveren af tredjeparts komponenten, som for eksempel Facebook eller Google, modtager tekniske data om din browser, IP-adresse, og hvilke sider du besøger på LauRie.dk og tilsvarende. Den behandling, som indehaveren af tredjeparts komponenten foretager, ligger uden for vores kontrol og er udelukkende et forhold mellem dig og indehaveren af tredjeparts komponenten.

LauRie.dk benytter disse komponenter til, at linke direkte til vores sociale medie sider og derved sikre en nem navigation for dig som kunde.

Funktionalitet
På LauRie.dk sættes en række tekniske cookies, der er nødvendige for at håndtere funktionaliteten flere steder på LauRie.dk. Det drejer sig om cookies, der lagres, når du logger ind på LauRie.dk. herudover lagres der cookies, for at holde styr på indholdet af din indkøbskurv, dine favoritter m.v.

Hvordan undgår jeg cookies?
Hvis du ikke ønsker at modtage cookies, kan du enten blokere for alle cookies, slette eksisterende cookies fra din computer eller modtage en advarsel, før der gemmes cookies.

Vi anbefaler, at du læser hele vores cookiepolitik grundigt før du overvejer, at foretage ændringer i dine cookie indstillinger på computeren samt ydermere læser om cookies på andre websites.

En ændring af cookie indstillinger kan medføre en forringet brugeroplevelse når du besøger vores og andre websider.

Du skal være opmærksom på, at hvis du ikke accepterer cookies, kan der være funktionalitet på LauRie.dk, som ikke virker.

Firefox
For at slette cookies skal du gå ind i Funktioner -> Indstillinger -> Privatliv -> fjerne individuelle cookies eller rydde din historik.

For at blokere cookies skal du gå ind i Funktioner -> Indstillinger -> Privatliv -> i rullemenuen under historik vælge “bruge tilpassede indstillinger for historik” -> sætte flueben i “Brug altid privat Browsing-tilstand” og fjern fluebenet i “Accepter cookies fra sider”.

Internet Explorer
For at slette cookies skal du gå ind i Funktioner -> Internetindstillinger -> Fanen Generelt -> Tryk på knappen Slet -> Cookies-> Slet.

For at blokere cookies skal du gå ind i Funktioner -> Internetindstillinger -> Beskyttelse af personlige oplysninger -> Tag slideren og ryk den i top. Så blokkerer du for alle cookies. -> Klik OK.

Google Chrome
For at slette cookies skal du i trykke på værktøjsknappen -> Værktøjer -> Slet browsingdata -> Slet cookies og andre webstedsdata -> Ryd browsingdata.

For at blokere cookies skal du trykke på værktøjsknappen -> Indstillinger -> Vis avancerede indstillinger -> Indstillinger for indhold -> Klik på “Bloker altid websites for at lagre data” og sæt flueben i “Bloker tredjepartscookies og websitedata” -> Ok

Safari
For at slette cookies skal du i trykke på værktøjsknappen -> Indstillinger -> Sikkerhed -> Tryk på knappen “Vis cookies”. Her kan du enten slette cookies fra et enkelt domæne eller fjerne alle cookies.

For at blokere cookies skal du trykke på værktøjsknappen -> Indstillinger -> Sikkerhed -> Under “Accepter cookies” skal du vælge “aldrig”.

Rettigheder som registreret hos LauRie.dk

Som registreret hos LauRie.dk er du berettiget til at få indsigt i de personoplysninger som vi behandler om dig. Du har endvidere ret til at anmode om berigtigelse, sletning eller begrænsning af behandling af dine personoplysninger. Du kan derudover gøre indsigelse mod registreringen, og i tilfælde af, at indsigelsen er berettiget, vil dine personoplysninger blive slettet eller blokeret.

Kontakt
Hvis du ønsker, at vi opdaterer, berigtiger eller sletter de personoplysninger, som vi har om dig eller ønsker at få adgang til oplysningerne kan du rette henvendelse til kundeservice@laurie.dk.

Klage
Hvis du ønsker at klage over behandlingen af dine personoplysninger, kan du kontakte kundeservice@laurie.dk. Du kan også kontakte Datatilsynet, Borgergade 28, 5. 1300 København K.

Vi kan afslå anmodninger, der uden grund gentages, kræver uforholdsmæssig stor teknisk indgriben (f.eks. udvikling af nyt system eller i væsentlig grad ændring af eksisterende processer), påvirker andre enkeltpersoners personlige data, eller anmodninger der er ekstremt upraktiske (f.eks. informationer fra backupsystemer). Alle forespørgsler vedr. dette skal rettes direkte til kundeservice via e-mail kundeservice@laurie.dk

Beskyttelse af personoplysninger
Ifølge lovgivningen skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på servere med høj sikkerhed, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Personoplysninger slettes eller anonymiseres løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes.
Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for "sidst opdateret" nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores websites.

Du kan kontakte LauRie.dk via:
E-mail: kundeservice@laurie.dk
Pr. telefon: +45 71 74 72 74
Eller pr. brev til:
LauRie A/S
Sindalsvej 33-35
DK-8240 Risskov

Version 1 – Juli 2018