Spring til indhold

Indkøbskurv

DIN KURV ER TOM

Section
Drop element here

Alle

Ansvarlighed

Certificeringer

Guides

Mennesker

Om LAURIE

Styling

Behagelige bukser med stræk

18. jan 2023 l Læsetid: 2 minutter l Guides

Hvis du spørger os, så er jeans og bukser med stræk en genial opfindelse. Det formoder vi, at der er mange mennesker verden over, der også kan skrive under på. Når du vælger bukser med stræk – altså bukser med elastan, så er de nemlig super strækbare, og derfor også virkelig behagelige at have på – hele dagen – hvad enten du har et stillesiddende eller aktivt job. Leder du efter et par gode behagelige bukser med stræk, så er vores styles fra LAURIE bestemt værd at kigge nærmere på. Vidste du egentlig, at bukser med stræk blev til for lidt mere end 40 år siden med udgangspunkt i latex-stof? Det er ganske interessant faktisk. Læs med her hvis du har lyst til at blive endnu klogere på det strækbare materiale, og hvorfor vi mener, at du skal vælge jeans og bukser med stretch. 

Historien om jeans med stretch

Et af de første elastiske materialer, der blev anvendt i produktionen af jeans og bukser var Spandex, der blev opfundet tilbage i 1959. Det var først efter ca. 20 år at det strækbare materiale begyndte at blive brugt i fremstillingen af almindelige bukser og jeans. Succesen var så enorm, at et hav af jeansproducenter herefter fulgte trop og også begyndte at anvende elastan i jeans. 

De første jeans med stretch blev skabt i 1978 af en engelsk modedesigner, hvorefter indflydelsesrige trendsættere virkelig tog tendensen til sig. Sidenhen er det blevet kæmpestort og findes i alle typer tøj den dag i dag. Især jeans, som er et lidt stift materiale uden elastan, er blevet en kæmpe succes, da jeans med stretch er langt mere komfortable end jeans der ikke indeholder elastan, og dermed kan passe stort set alle kropsformer og størrelser. 

Bukser med stræk passer til alle 

Det helt universelle i et par bukser med stræk – eller jeans med stretch – er ganske enkelt elasticiteten. Det er denne elasticitet, der er med til at skabe et højt niveau af komfort og fleksibilitet, så alle kan bære bukserne. Kort og godt. Vi vil derfor vove at påstå, at ligegyldigt hvilken kropstype og form du har, så vil et par bukser med elastan altid formå at tilpasse sig netop din krop. Når du er på udkig efter det perfekte par jeans eller bukser, så er det altså især stretch, du skal se efter i materialekombinationen. 

Bukser med stræk eller jeans i stretch er fremstillet af en særlig type stof f.eks. bomuld eller denim, tilsat en procentdel elastan. Når der er tale om jeans med stretch eller bare generelt tøj med elastan i materialekombinationen, så betyder det på ingen måde, at det ændrer på tøjets udseende. Slet ikke. Jeans med stretch er blot mere fleksible og ”giver sig” i takt med vores kropsbevægelser, så det er altså kun noget du kan mærke og fornemme – ikke noget der påvirker tøjet visuelt. Vi kan derfor konkludere, at bukser med stræk som udgangspunkt er mere formtilpasset end jeans eller bukser, der ikke indeholder elastan. Hos LAURIE finder du alle typer af bukser med stræk. For komforten og bevægelighedens skyld har vi faktisk valgt, at elastan skal indgå i ALLE vores modeller – uden undtagelser. 

bukser med stræk

Hvordan passer jeg bedst på mine jeans og bukser med stretch?

Som bekendt er der næsten ulemper ved de fleste ting, og det kan der altså også være i de ellers jeans med stretch eller bukser med stræk. Ulempen kan være, at de med tiden kan miste lidt af elasticiteten, og dermed miste pasformen ved at blive løsere over tid. De kan derfor efter meget langvarig brug og utallige vaske godt gå hen og miste den helt tætsiddende og elastiske funktion. Alle LAURIE bukser er dog fremstillet af højkvalitetsmaterialer, der betyder, at så længe de plejes korrekt, så kan du altså være sikker på, at du har et par skønne bukser eller jeans med stretch i mange år. 

Derfor er noget af det vigtigste at sørge for, at du vasker og plejer dine bukser med stretch korrekt, da man ellers kan risikere, at nogle af elastantrådene kan sprænge, hvilket selvfølgelig ikke er pænt, men det medfører også, at bukserne mister mere af deres elastiske og strækbare funktion. Sprungne elastantråde kan typisk opstå som følge af slid over tid, men det kan også forekomme, hvis man vasker ved for høje temperaturer. Sørg derfor altid for at vaske korrekt i henhold til informationerne på vaskeanvisningen i det enkelte stykke tøj. Så vil du have glæde af dine bukser med stræk eller jeans med stretch meget længere.

MERE OM GUIDES

God pasform

17. maj 2022 l Læsetid: 7 minutter l Guides

5 gode råd fra stylisten

Der er rigtigt meget, der spiller ind, når du skal finde de perfekte bukser. Derfor har vi allieret os med Louise Amstrup, der har arbejdet som professionel stylist og moderedaktør i 25 år. Hun giver her hendes gode råd til, hvordan du finder frem til de perfekte bukser, der passer til dig og den, du er.

Bæredygtige bukser

15. september 2021 l Læsetid: 5 minutter l Guides

De fire materialer som vi elsker at arbejde med

Hvert eneste af vores materialer udvælges med den største omhu, ligesom vi altid spejder efter markedets mest bæredygtige tekstiler.  

Bukser i vidde

12. december 2022 l Læsetid: 5 minutter l  Guides

Bukser med vidde i benene til kvinder

Stramme jeans, løse bukser eller hverken for stramme eller for løse? Det kan være svært at vælge. Bukser er ikke bare bukser.