Spring til indhold

Indkøbskurv

DIN KURV ER TOM

Section
Drop element here

Brug - og smid ikke væk: Lena Trend

15. jul 2022 l Læsetid: 5 minutter l Brug - og smid ikke væk

Vi lever i en tid, hvor mange af os er blevet lige lovligt gode til at skille os af med vores tøj efter forholdsvis kort tid. De tekstiler fristelser findes overalt, og jo flere af dem vi falder for og køber, jo mere bidrager vi til den evige efterspørgsel på nyt tøj. 

’Brug og smid væk’ er udtryk for en kultur, som harmonerer temmelig dårligt med de intentioner, mange af os har om at give miljøet en kærlig håndsrækning. Derfor har vi lavet miniserien ’BRUG – OG SMID IKKE VÆK’, som byder på gode alternativer. 

Her kan du møde fem af os, som er med til at skabe LAURIE, og forhåbentlig finde inspiration til nytænkning af både garderoben og garderobeansvaret. Vi giver dig med andre ord et indblik i, hvordan vi hver især slår det bæredygtige mindset til, når vi har lyst til nyt i garderoben. Tredje kvinde i inspirationsstolen er vores Owner, Lena Trend.  

En pensioneret tørretumbler og masser af nænsomhed 

For mig er det vigtigt at give mit tøj de bedste betingelser for et langt liv – og der findes heldigvis masser af måder til at behandle sit tøj godt og nænsomt. Når jeg har et stykke tøj, som jeg er virkelig glad for, er jeg ekstra påpasselig med, hvordan jeg vasker det – og det er ofte mere skånsomt, end der faktisk står i vaskeanvisningen. 

Jeg pensionerede min tørretumbler for snart ti år siden, så det betyder, at alt mit tøj får en tur på tørresnoren. Lufttørring sparer en del strygning, men når en omgang strygning er nødvendig, foregår det altid med vrangen ud, fordi ydersiden på den måde holder sig pæn i længere tid. 

Vrangen vender også altid ud, når jeg vasker og tørrer mit tøj – vaskemaskinens bevægelser kan sammen med solens stråler forkorte tøjets levetid, og det er jo lige så nemt at vaske og tørre tøjet med vrangsiden ud. Når det kommer til mine lækre uldsager, undlader jeg helt at vaske. 

"Når det kommer til mine lækre uldsager, undlader jeg helt at vaske. Uld er selvrensende, så alt, hvad det behøver for at føles og se friskt ud, er en hængetur i den friske luft."

Genoplivning og gavmilde donationer 

Uld er selvrensende, så alt, hvad det behøver for at føles og se friskt ud, er en hængetur i den friske luft. For at holde formen bedst på alt, hvad jeg ellers har af strikkede favoritter, vrider jeg for overskudsvand i et håndklæde, hvorefter det får lov til at liggetørre. 

At noget mister en knap, går i syningen eller får et hul, betyder ikke, at det er dødt. Det kan snildt genoplives ved at sy knappen i, sy der, hvor syningen er gået, eller stoppe hullet med stop-strømper-metoden eller med en lille lap (i hvert fald hvis hullet ikke sidder et alt for synligt sted). 

Når det er sagt, hænder det ind imellem, at visse yndlingsbukser er så udtjente, at de ikke længere tåler offentlig fremvisning (særlig godt) – men derhjemme og i haven bliver de ved med at sprede glæde. Andre gange sker det, at jeg bliver mæt af en bestemt farve eller et bestemt print – så udtænker jeg mig en eller flere, som disse items kunne være interessant for, og for den eller de heldige modtagere, føles tøjet jo nyt.

MERE OM BRUG - OG SMID IKKE VÆK

15. jul 2022 l Læsetid: 5 minutter l Brug - og smid ikke væk

Brug - og smid ikke væk: Kari Brandt

Her kan du møde fem af os, som er med til at skabe LAURIE, og forhåbentlig finde inspiration til nytænkning af både garderoben og garderobeansvaret. Vi giver dig med andre ord et indblik i, hvordan vi hver især slår det bæredygtige mindset til, når vi har lyst til nyt i garderoben. Første kvinde i inspirationsstolen er vores Quality and Compliance Manager, Kari Brandt. 

15. jul 2022 l Læsetid: 5 minutter l Brug - og smid ikke væk

Brug - og smid ikke væk: Deran Gündogdu

Her kan du møde fem af os, som er med til at skabe LAURIE, og forhåbentlig finde inspiration til nytænkning af både garderoben og garderobeansvaret. Vi giver dig med andre ord et indblik i, hvordan vi hver især slår det bæredygtige mindset til, når vi har lyst til nyt i garderoben. Sidste kvinde i inspirationsstolen er Finance Assistant, Deran Gündogdu. 

15. jul 2022 l Læsetid: 5 minutter l Brug - og smid ikke væk

Brug - og smid ikke væk: Marlene Ihler

Her kan du møde fem af os, som er med til at skabe LAURIE, og forhåbentlig finde inspiration til nytænkning af både garderoben og garderobeansvaret. Vi giver dig med andre ord et indblik i, hvordan vi hver især slår det bæredygtige mindset til, når vi har lyst til nyt i garderoben. Anden kvinde i inspirationsstolen er vores Designer, Marlene Ihler.