Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Brug - og smid ikke væk: Marlene Ihler 

Bæredygtigt tøj

Brug - og smid ikke væk: Marlene Ihler 

Brug - og smid ikke væk: Marlene Ihler

15. jul 2022 l Læsetid: 5 minutter l Brug - og smid ikke væk

Vi lever i en tid, hvor mange af os er blevet lige lovligt gode til at skille os af med vores tøj efter forholdsvis kort tid. De tekstiler fristelser findes overalt, og jo flere af dem vi falder for og køber, jo mere bidrager vi til den evige efterspørgsel på nyt tøj. ’Brug og smid væk’ er udtryk for en kultur, som harmonerer temmelig dårligt med de intentioner, mange af os har om at give miljøet en kærlig håndsrækning.

Derfor har vi lavet miniserien ’BRUG – OG SMID IKKE VÆK’, som byder på gode alternativer. Her kan du møde fem af os, som er med til at skabe LAURIE, og forhåbentlig finde inspiration til nytænkning af både garderoben og garderobeansvaret. Vi giver dig med andre ord et indblik i, hvordan vi hver især slår det bæredygtige mindset til, når vi har lyst til nyt i garderoben. Anden kvinde i inspirationsstolen er vores Designer, Marlene Ihler. Er det nice to have eller need to have?

Når jeg finder en yndlingsbuks, køber jeg den over tid i et par farver. Mit udvalg er ikke så varieret – til gengæld bruger jeg alt, hvad jeg har hængende. Før jeg køber noget, stiller jeg altid mig selv spørgsmålet: Er det nice to have eller need to have? Ting, som udelukkende er nice to have, lader jeg hænge. Noget andet, jeg altid gør, før jeg køber noget, er at mærke efter, om det føles helt rigtigt – både ift. farven, pasformen og min indre fornemmelse. "I øvrigt er en god tommelfingerregel at følge den fornemmelse, du har med tøjet lige til at starte med – præcis ligesom når du møder nye mennesker for første gang. Førstehåndsindtrykket betyder ofte rigtig meget."

Stol på førstehåndsindtrykket 
Hvis jeg køber noget, som jeg er den mindste smule i tvivl om, lader jeg altid mærket/mærkerne sidde, til jeg er fuldstændig sikker. Hvis jeg fortsætter med at have en usikkerhed, betyder det, at jeg må returnere det. I øvrigt er en god tommelfingerregel at følge den fornemmelse, du har med tøjet lige til at starte med – præcis ligesom når du møder nye mennesker for første gang. Førstehåndsindtrykket betyder ofte rigtig meget.

Read more

Bæredygtig mode
Brug - og smid ikke væk

Brug - og smid ikke væk

’Brug og smid væk’ er udtryk for en kultur, som harmonerer temmelig dårligt med de intentioner, mange af os har om at give miljøet en kærlig håndsrækning. Derfor har vi lavet miniserien ’BRUG – OG ...

Læs mere
laurie
Brug - og smid ikke væk

Brug - og smid ikke væk: Lena Trend

Her kan du møde fem af os, som er med til at skabe LAURIE, og forhåbentlig finde inspiration til nytænkning af både garderoben og garderobeansvaret. Vi giver dig med andre ord et indblik i, hvordan...

Læs mere