Spring til indhold

Indkøbskurv

DIN KURV ER TOM

Section
Drop element here

Bukser i økologisk bomuld

19. jan 2023 l Læsetid: 2 minutter l Ansvarlighed

Hos LAURIE går vi hverken på kompromis med kvaliteten, komforten eller kloden. Dette er blandt andet grunden til, at vi hos LAURIE har valgt at udskifte al konventionel bomuld med økologisk bomuld. Det var faktisk ét af vores helt store mål for 2022, og vi kan nu endelig fejre, at vi er nået i mål med denne ambition. Derfor kan du hos LAURIE være sikker på finde bukser i økologisk bomuld. Der er stor forskel på konventionel og økologisk bomuld – både når det gælder dyrkning og konsekvenserne for din hud. Fordelene ved økologisk bomuld er mange. Læs med nedenfor, hvor vi uddyber hvorfor.

Derfor skal du vælge tøj i økologisk bomuld

I det følgende vil vi gennemgå forskellene på konventionel og økologisk bomuld, så det bliver lettere for dig at danne dig et overblik. Der findes et hav af fordele, der taler for at vælge økologisk bomuld, og det er naturligvis også årsagen til, at vi hos LAURIE prioriterer, at al vores bomuld i dag er 100 % økologisk. Det muliggør nemlig, at vi kan tilbyde tøj til kvinder, der foruden at være komfortabelt og tidløst også er produceret ansvarligt og med omtanke for din krop og miljøet. 

Vi nævner nedenfor nogle væsentlige faktorer i forskellen på konventionel og økologisk bomuld og kommer med vores forklaring på, hvorfor det godt kan betale sig at vælge bukser i økologisk bomuld.

På bomuldsmarken 

På den økologiske bomuldsmark er der sædskifte på markerne, der i høj grad bidrager til at bevare en høj      kvalitet af jorden

Farlig sprøjtegift er forbudt i dyrkningen af økologisk
bomuld, hvilket er med til at øge arbejdssikkerheden
for de bønder, som dyrker markerne

Energi- og vandforbruget er mindsket

CO2 udledningen er mindsket

Dyrkning af økologisk bomuld udleder færre drivhusgasser

På fabrikkerne 

På de økologiske bomuldsfabrikker forekommer regelmæssig kontrol af strenge sociale krav, og dermed finder man hverken børne- eller tvangsarbejde på disse fabrikker

Spildevandet bliver renset, hvilket er med til at beskytte både vandforsyningen og de ansatte på fabrikkerne

På vores hud

Skadelige stoffer som b.la. kan medføre allergi eller udslæt, er ikke tilladt i økologisk bomuld Der er altså mange gode grunde til at vælge tøj, der er fremstillet i  økologisk bomuld. Så hvis du er på udkig efter et par bukser eller en overdel i økologisk bomuld, er du landet det helt rigtige sted. Du kan nemlig være sikker på, at vores bomuldsstyles altid er fremstillet i bomuld, der er 100 % økologisk. Til glæde for kloden og ikke mindst dig og din krop.

Bukser i økologisk bomuld
Tøj i økologisk bomuld

MERE OM ANSVARLIGHED

Ansvarlig produktion

21. oktober 2021 l Læsetid: 10 minutter l Ansvarlighed

Det er vores ansvar at sikre tilblivelsen af dit tøj sker på fair og forsvarlig vis

Der er rigtigt meget, der spiller ind, når du skal finde de perfekte bukser. Derfor har vi allieret os med Louise Amstrup, der har arbejdet som professionel stylist og moderedaktør i 25 år. Hun giver her hendes gode råd til, hvordan du finder frem til de perfekte bukser, der passer til dig og den, du er.

Bæredygtige bukser

15. september 2021 l Læsetid: 5 minutter l Guides

De fire materialer som vi elsker at arbejde med

Hvert eneste af vores materialer udvælges med den største omhu, ligesom vi altid spejder efter markedets mest bæredygtige tekstiler.  

Bæredygtig mode

27. oktober 2021 l Læsetid: 14 minutter l Ansvarlighed

Modebranchens buzzword nummer 1

Da Copenhagen Fashion Week indtog København i august 2021, var der ét ord, som overstrålede alle andre: Bæredygtighed. Her ser Lena Trend fra COZE AARHUS nærmere på det buzzskabende ord, beklædningsoverflod og kunsten at aflære sig uholdbar adfærd.