Spring til indhold

Indkøbskurv

DIN KURV ER TOM

Section
Drop element here

Gode råd til kufferten: Få inspiration til din sommerferie pakkeliste

29. mar. 2023 l Læsetid: 8 minutter l Guides

Ofte kan man risikere at miste forventningens glæde før ferien, når man er nødt til at forholde sig til det uundgåelige: at pakke kufferten med tøj til ferien. Denne del af forberedelsen kan være temmelig stressende og uoverskuelig – for hvad skal du egentlig have med? Du vil gerne undgå at pakke alt for meget, men på den anden side vil du nødigt stå og mangle noget nede på destinationen. Men hvad er egentlig nødvendigt, og hvordan får du plads til både capri bukser, løse sommerbukser, shorts og badetøj? En ting er helt sikkert: det kan være en kunst at lære at pakke kufferten rigtigt, men med et par enkle råd, kan du forhåbentlig komme let og smertefrit igennem processen.

Pladsbesparende kuffertpakning begynder allerede inden du lægger dit ferietøj frem. Skriv en liste over de ting, du skal bruge i dit rejseapotek, det tøj til ferien, du ikke kan undvære samt alt det udstyr, du mangler til din ferie. På den måde minimerer du chancen for, at du glemmer noget, og det føles godt at sætte flueben ved de forskellige ting på din sommerferie pakkeliste. Med vores tips kan du pakke din kuffert pladsbesparende og effektivt på en måde, så den stadig er fyldt med tøj til ferien. På feriestedet vil det give dig mindre stress, når du skal pakke ud. Prøv det selv - du vil blive overrasket over, hvor skønt det også er, når du skal pakke dine capri bukser osv. ud igen!

Når det gælder din sommerferie pakkeliste, vil vi som udgangspunkt altid anbefale følgende tøj til ferien:

• Løse sommerbukser
• Shorts
• Capri bukser
• Toppe og t-shirts
• Nederdele eller evt. kjoler
• Nattøj og badetøj
• Undertøj og strømper

Med et par capri bukser er du sikker på at have et par bukser med, som stadig er lette og sommerlige, men hvor du samtidig har lidt ekstra længde på, hvilket kan være en fordel på kølige sommeraftener. Capri bukserne slutter nemlig lige under knæet, og er derfor en god blanding mellem lange og korte bukser. Det samme gælder et par løse sommerbukser, som kan være fine at have på ud om aftenen. Shorts og nederdele er uundværlige om dagen – især hvis du skal til en rigtig varm destination, men de løse sommerbukser er altså typisk uundværlige, da de også er rigtig gode at rejse frem og tilbage i.

10 tips til at spare plads i kufferten

1. Rul dit tøj til ferien i stedet for at folde det: Et simpelt, men effektivt trick, som især er værd at benytte til de lidt tungere stykker tøj, som f.eks. capri bukser og løse sommerbukser, som fylder lidt mere end f.eks. et par shorts eller badetøj. Denne metode sparer nemlig en hel del plads, og dit ferietøj vil ikke krølle så nemt. Hvis du ikke har lyst til at stryge tøj i din ferie, så spild ikke tid på det, når du pakker. Et par løse sommerbukser er f.eks. ideelle at have med på ferie, og kan dermed let pakkes ned uden de vil krølle alt for meget, når du når frem.

2. Udnyt små huller i kufferten: Der opstår altid små huller, når du pakker. Brug disse huller til at fylde små ting som f.eks. strømper, smykker eller solbriller i. Du kan også lægge ting som ladekabler i disse huller, så du får mest muligt ud af pladsen.

3. Gå struktureret til værks: Læg det stykke ferietøj eller sæt øverst, som du forventer at tage først i brug. Dette kan f.eks. være dit badetøj, nattøj eller dine løse sommerbukser. Enten vil du måske gå i seng lige efter ankomsten, eller du vil bruge den første dag på en liggestol ved poolen.

4. Planlæg outfits: Sammensæt først dit ferietøj i forskellige outfits hjemmefra, sådan som du vil gå med dem i ferien. Læg dem derefter sorteret og naturligvis sammenrullet i kufferten. På denne måde kan du nemlig f.eks. rulle dine løse sommerbukser eller capri bukser sammen med den stribede top, og du er helt klar fra top til tå.

5. Sko: Vælg dine sko med omhu. Grønne bukser kan være svære at matche med sko, men det betyder ikke, at du ikke kan vælge et par, der passer godt sammen med dit outfit. Brug tid på at finde det rigtige par og overvej stilen og farven på skoene.

6. Smart tøjvalg: Et ægte must-have til enhver feriegarderobe er et tørklæde, da dette kan være en fordel både på selve rejsen, og hvis du lige har brug for at tage noget let over dig på kølige dage. De fylder særdeles lidt i kufferten og er ekstremt fleksible og kombinerbare. På stranden eller ved spontane stop i naturen kan et stort tørklæde også benyttes som ligge- eller siddeunderlag. Og med lidt øvelse kan et tørklæde tilmed vikles på som nederdel eller top.

7. Vejrudsigten for destinationen: Ved at studere vejrudsigten for destinationen før pakningen kan man muligvis undgå overflødig bagage. F.eks. behøver du måske netop ikke pakke en hel stak capri bukser og løse sommerbukser, hvis vejrudsigten siger hedebølge hver dag.

8. Passende bagage til netop din sommerferiedestination: Forskellige rejser kræver forskellig bagage, hvilket naturligvis giver sig selv. Derfor anbefaler vi, at du i fred og ro overvejer, hvilken kuffert eller hvilken taske der passer bedst til din rejse. Hvis du skal på en kort rejse, tager du en mindre taske med, og hvis du ikke skal opholde dig på et sted, men vil bevæge dig omkring, er det bedst at bruge en stor rygsæk. De er lette og mere bekvemme at gå med end en stor kuffert. Ved pakkerejser er der som regel også sørget for transfer, og en relativt stor bagage er med i prisen. Her kan du altså roligt vælge den store kuffert. Din sommerferie pakkeliste samt indholdet skal dermed naturligvis afspejle sig i destinationen og rejseformen.

Bukser med print
Forårsfarver
Forårsmode 2023

Med ovenstående råd kan du altså nemt få styr på din sommerferie pakkeliste uden alt for meget besvær, så du i stedet kan bruge energien på at glæde dig til ferien! Mangler du shorts, nederdele, capri bukser eller et par løse sommerbukser inden afgang, så kan du måske finde inspiration hos os. Se alle LAURIE sommerstyles her. 

MERE OM STYLING

God pasform

Læsetid: 2 minutter l 3. marts 2023 l Guides

Sådan styler du capri bukser

Capri bukser har mange navne, og det kan være, at du bedre kender dem under navnet trekvartbukser, 3 4 bukser eller måske knickers til damer. Det kan måske være lidt forvirrende, men fælles for både trekvartbukser, 3 4 bukser, capri bukser og knickers til damer er, at det er den helt samme buksemodel, der er tale om.

Bæredygtige bukser

Læsetid: 2 minutter l 16. marts 2023 l Styling

Forårsmode 2023

Synes du, det er svært at finde tøj til forår? Forårssæsonen er en tid de fleste higer efter, når mange måneder med mørke og kulde er ved at været gået. Forårssæsonen betyder nemlig, at vi alle kan nyde de smukke farver og mønstre, som naturen bringer med sig. Det hele springer ud og bliver lysegrønt, og vi trænger til noget nyt og frisk.

Bukser i vidde

Læsetid: 9 minutter | 30. oktober 2021 | Mennesker

Påskefrokoster og konfirmationer: Et alternativ til kjolen

Foråret er årstiden, hvor det endelig er tid til at klæde sig i flot, komfortabelt tøj, der passer til den nye sæson og de dertilhørende begivenheder. Hertil kommer det, at vi gerne vil slå et slag for, at bukser er en uundværlig del af enhver kvindes garderobe – uanset sæson. Bukser er en alsidig beklædningsgenstand, der kan styles på mange forskellige måder.