Spring til indhold

Indkøbskurv

DIN KURV ER TOM

Section
Drop element here

Gør din garderobe efterårsklar: Tips og tricks til efterårsrengøring af garderoben

24. august 2022 l Læsetid: 7 minutter l Styling

Tiden er inde til en efterårsrengøring – og det gælder også i dit klædeskab. Hvert år bliver der gjort et stort nummer ud af begrebet ”forårsrengøring”. 

Den helt store årlige oprydning og rengøring af hus, skuffer, skabe og garderobe, når vi skifter fra vinter til forår. Hos LAURIE vil vi gerne sætte fokus på efterårsrengøring af garderoben. Når kalenderen skifter fra sommer til efterår, og vi så småt skal begynde at indstille os på at pakke sommerkjolerne væk og i stedet finde de lange bukser og varme jakker frem igen. 

Ifølge kalenderen har efteråret sin officielle begyndelse fra d. 1. september. Det betyder selvfølgelig ikke, at det på denne tid af året er helt slut med lune temperaturer. Alligevel synes vi, at skiftet mellem sommer og efterår er en perfekt anledning til at få ryddet op i garderoben i takt med, at du indstiller dig på en ny årstid og et kommende vinterhalvår.

For hvordan bliver du egentlig helt klar til en ny årstid og en ny sæson på den bedst mulige måde, så du er klar til at hoppe ind i de kølige måneder fuld af overskud og overblik over garderoben? Vi guider dig her med relevante spørgsmål du kan stille dig selv i forbindelse med oprydning samt tips og tricks til efterårsrengøring af garderoben, og hvordan du skaber mere plads og overblik.  

Med tre enkle spørgsmål kan du hurtigt få et overblik over garderoben 

Vi er med på, at det kan virke som et uoverskueligt projekt at begive sig ud i en total oprydning i din garderobe. Er der noget du skal kassere? Hvad skal du beholde? Kan du måske donere eller sælge noget af det, du ikke har fået brugt?

Spørgsmål 1: Er der noget, som har sentimental værdi for dig?

Sommetider kan det være svært at skille sig af med noget, som har en speciel betydning. Frakken fra mormors unge dage eller kjolen du havde på til en jobsamtale. Vores tøj kan ofte gå hen og få en sentimental værdi, og det kan være meget værdifuldt for dig, at beholde disse gode minder. Men husk også at stil dig selv spørgsmål: er det nødvendigt at beholde dette minde fysisk?

Spørgsmål 2: Er der noget, du ikke har fået brugt det seneste år?

Start med at overveje, om der er noget i dit klædeskab, som du ikke har brugt i meget lang tid. Hvis ikke du har brugt noget i flere måneder eller år, er der sandsynligvis også en grund til det. Det kan være, at tøjet ikke passer længere eller at du blot ikke bryder dig om pasformen. Det giver ikke nogen mening at gå og gemme på tøj, som du alligevel ikke har det komfortabelt med at have på, og så er det måske på tide at skille sig af med det én gang for alle. 

Spørgsmål 3: Er det klassisk og tidløst?

Tøj kan sagtens være en investering. Ofte er det værdifuldt at investere i tidløse klassiker, som aldrig går af mode. Det kan f.eks. være et par blå jeans, en hvid t-shirt eller en sort nederdel. Sørg for at beholde de tidløse klassikere, og overvej i stedet om du har noget modebaseret, som du ikke længere får brugt, og som du derfor kan skille dig af med.

Skab mere plads og bedre overblik i forbindelse med efterårsrengøring af garderoben

Nedenfor har vi samlet en håndfuld tips og tricks til, hvordan du nemt skaber mere plads i klædeskabet og danner dig et overblik over det, du har. På denne måde bliver det hurtigt mere indbydende at åbne klædeskabet, og du får måske nemmere brugt noget af det tøj, du havde glemt, at du ejede. Sortering og organisering er en rigtig god idé i forbindelse med din efterårsrengøring af garderoben. 

Fold tøjet korrekt og skab mere plads

Et godt tip til at skabe mere plads i dit skab er ved at ændre på måde, du folder dit tøj på. Hvis du f.eks. ruller dine t-shirts og bluser fremfor at folde dem, kan du spare masser af plads på hylderne eller i skufferne. Vær dog opmærksom på kun at rulle de beklædningsgenstande, som ikke krøller.

Et andet trick er at benytte dig at kroge og bøjler, da det for det første gør det nemmere at skabe et overblik over, hvad du har, og samtidig optager tøjet væsentligt mindre plads, når det hænger på bøjler fremfor at folde det sammen og stable det i bunker.

Efterårsmode
Efterårsklar

Farvekoordinering giver overblik

Det kan være en rigtig god idé at sortere dit tøj, så det hænger og ligger farvekoordineret. På denne måde kan du hurtigt finde den farve, du skal bruge – og så ser det i øvrigt lækkert og indbydende ud, når dit tøj hænger i en smuk farvekoordinering.  

Ryd op i klædeskabet
Sortering garderobe

Skab et godt indeklima i dit klædeskab

Når du alligevel er godt i gang med efterårsrengøring af din garderobe, kan du lige så godt udnytte situationen til også at få tørt alle hylder og skabe af for støv og snavs, som hurtigt hober sig op i et klædeskab. 

Møl kan være et stort problem blandt tøj i klædeskabet, da møl i larvestadiet spiser tekstiler, hvilket ødelægger tøjet. Lavendelblomst er en velkendt metode til at holde skadedyr, herunder møl på afstand. Et godt tip er derfor at hænge en lavendelpose på tøjstangen eller en krog i klædeskabet, da selve lavendelduften skræmmer møl væk. Og så er det jo bare en fordel, at du tilmed får en frisk lavendelduft i klædeskabet.

Efterårsmode
Efterårsklar

Hvad mangler du til den kommende efterårs- og vintersæson?

Efter en god omgang efterårsrengøring af garderoben har du også et bedre overblik over, hvad du kommer til at mangle? Har du noget, der trænger til at blive fornyet? Se især efter lange bukser, mørke og brændte farver samt kraftigere kvaliteter der kan holde dig varm, når temperaturen falder. Og voila! Du er nu klar til at byde efteråret velkommen med et opdateret og rengjort klædeskab. Rigtig god fornøjelse med efterårsrengøring af din garderobe!  

Bukser til efterår

Gratis tjekliste til din basisgarderobe

En god basisgarderobe gør hele forskellen!
Få styr på din planlægning af garderoben med denne gratis skabelon, du kan genbruge. Print den ud og streg ud i opgaverne som det passer dig.

Hent skabelonen her
Bukser til efterår

MERE OM MENNESKER

25. november 2021 l Læsetid: 14 minutter l Mennesker

Hvordan spiser man en elefant?

Det gør man ifølge et afrikansk ordsprog ved at tage én bid ad gangen. Kan den grønne omstilling inden for modebranchen sammenlignes med elefantspisning? Vi spørger Anne Katrine Blirup fra Sustainawear.

27. oktober 2021 l Læsetid: 14 minutter l Mennesker

Modebranchens buzzword nummer 1

Da Copenhagen Fashion Week indtog København i august 2021, var der ét ord, som overstrålede alle andre: Bæredygtighed. Her ser Lena Trend fra COZE AARHUS nærmere på det buzzskabende ord, beklædningsoverflod og kunsten at aflære sig uholdbar adfærd.

15. jul 2022 l Læsetid: 5 minutter l Mennesker

Brug - og smid ikke væk: Sanne Hukiær Christensen

Her kan du møde fem af os, som er med til at skabe LAURIE, og forhåbentlig finde inspiration til nytænkning af både garderoben og garderobeansvaret. Vi giver dig med andre ord et indblik i, hvordan vi hver især slår det bæredygtige mindset til, når vi har lyst til nyt i garderoben. Fjerde kvinde i inspirationsstolen er vores Content Creator & Copywriter, Sanne Hukiær Christensen.