Spring til indhold

Indkøbskurv

DIN KURV ER TOM

Section
Drop element here

Hvad er cropped bukser?

13. september 2022 l Læsetid: 5 minutter l Guides

Som overskriften antyder, er du måske flere gange faldt over begrebet ”cropped bukser”, når du har kigget efter nye bukser.

Men hvad betyder cropped jeans egentlig? Hvad er cropped bukser? Og vi kan godt forstå, at begrebet ikke nødvendigvis er noget, som alle per automatik ved, hvad betyder. Af denne årsag har vi derfor netop tænkt os at kortlægge følgende: hvad betyder cropped jeans, hvornår er det en fordel at vælge cropped bukser, hvornår passer denne type bukser til dig, og hvordan skal du bære dem? Læs med her.

Cropped bukser

Hvad betyder cropped jeans?

Lad os starte med det første og mest indlysende spørgsmål – hvad betyder cropped jeans? Cropped bukser er det samme som en 7/8 buks, og derfor er bukser og jeans med denne benlængde automatisk designet med en kortere længde sammenlignet med bukser i såkaldte ”almindelige” lange længder. Der findes 7/8 bukser i forskellige længder, så du kan ikke gå ud fra, at alle 7/8 bukser har de samme mål – men konceptet er det samme; nemlig at længden har til formål at stumpe ved anklen. Hos LAURIE er alle 7/8 bukser og jeans i alle kollektioner designet med 67 cm i indersømsmål – og mange af modellerne kan også sagtens lægges yderligere op hos en skrædder, hvis det er behov for dette. Se alle øvrige mål på benlængder og størrelse generelt i vores størrelsesguide her.

Hvornår er det en fordel at vælge 7/8 bukser?

Når det kommer til at klæde sig på til enten hverdag eller finere lejligheder, har bukser altid været en central beklædningsgenstand, og vil formegentlig også blive ved med at være det. Bukser og jeans er lette at style både op og ned, og er desuden lette at matche til både bluser, striktrøjer, skjorter, toppe osv. Bukser og jeans har aldrig svigtet os, og kan så at sige bruges til alle anledninger året rundt. 

Mange elsker at lufte benene lidt, når der står sommer og lune temperaturer på menuen, men hvad nu, hvis du ikke bryder dig om at gå i shorts, kjoler eller nederdele? Det er lige nøjagtigt her, at de klassiske og tidløse cropped bukser kommer ind i billedet. Buksernes ankellængde giver dig rig mulighed for at have bukser på, men samtidig være sommerlig og få lidt luft til anklerne, så du kan føle dig sommerlig i udtrykket selvom du har bukser på. Buksernes popularitet eskalerede hurtigt, da de i sin tid kom frem, da det tilbød kvinder et smart alternativ til at skulle vælge imellem bare ben eller helt lange, varme bukser. 

Hvad er cropped bukser
Cropped jeans

Er cropped jeans noget for dig?

Cropped bukser og jeans er til dig, der ønsker et par bukser i en kortere benlængde som et godt bud på den ideelle forårs- og sommerbuks til de lune måneder. Men de er også til dig, der ikke er så høj og derfor har et par korte ben, og f.eks. har svært ved at finde bukser til lave kvinder, der passer i længden. På denne måde kan mange kvinder med korte ben ofte finde stor glæde ved at købe et par 7/8 bukser, som dermed passer perfekt i længden, og man slipper for at være nødt til at lægge dem op. Hvis du er meget høj og har lange ben, kan det måske være, at 7/8 bukserne ikke nødvendigvis er noget for dig, da de simpelthen bliver for korte, og i stedet kommer til at skære alt for langt oppe af benet. Der er naturligvis intet, der er hverken rigtigt eller forkert, så hvorvidt et par 7/8 bukser er de rette for dig, er selvfølgelig en individuel vurdering af dine personlige præferencer til valg af bukser – og hvordan du tænker at bruge dem.

Sådan kan du bære 7/8 bukser

Det gode ved bukser og jeans med cropped længde er, at de som tidligere nævnt kan sættes sammen med langt det meste, og at de er anvendelige både sommer og vinter. Om sommeren er de oplagte at bære med et par sandaler eller lyse sneakers, så der er luft til dine ankler, for et sommerligt look. Om vinteren kan de med fordel sættes sammen med et par støvler, der går lidt højere op ad anklen. Hvis du bærer et par med Loose pasform kan det give et sofistikeret look at lade buksebenet hænge ud over støvlerne. På denne måde kan bukserne – på trods af den korte ankellængde – sagtens bruge om vinteren også. 

Når du bærer dine 7/8 bukser med et par støvler, der går lidt op ad benet, kan du sagtens bære dine 7/8 bukser om vinteren uden at fryse, da støvlerne vil dække den ellers bare hud – og så ser det supersmart ud. Husk at der findes et hav af forskellige pasformer, så du kan finde netop det par, der falder i din smag og matcher dine personlige præferencer. Skal de være løse? Eller måske sidde mere til? Skal de være i denim eller er du mere til et par jerseybukser? Du kan med fordel læse om alle vores buksemodeller her.

Bukser til lave kvinder
Korte ben
Bukser til lave kvinder

Vi håber, at du er blevet klogere på om et par 7/8 bukser er noget for dig, og måske endda er blevet inspireret til, hvordan du kan bære samt style de populære 7/8 dels bukser, som med sikkerhed nemt kan gå hen og blive et hit i garderoben de næste mange år, hvis ikke de allerede er det. Gør plads i klædeskabet til et par klassiske og tidløse 7/8 – elsket af mange kvinder i hele verden.

MERE OM GUIDES

Bukser til høje kvinder

28. juli 2022 l Læsetid: 5 minutter l Guides

Bukser til høje kvinder

Lange ben? Heldige dig, vil fleste formentlig sige. Og det har de ret i. Men der er en ting, der ikke altid gør det nemt at have lange ben, og det kender de fleste høje kvinder nok til. 

Bukser med god pasform

17. maj 2022 l Læsetid: 7 minutter l Guides

5 gode råd fra stylisten

De perfekte bukser findes – når blot du ved, hvad du skal kigge efter.

Gamle laurie bukser

26. juli 2022 l Læsetid: 7 minutter l Guides

Gamle LAURIE buksemodeller: Disse skal du vælge i stedet

Leder du forgæves efter Rachel Regular, Rebecca, Sophie eller nogle af vores andre tidligere stylenavne fra gamle LAURIE buksemodeller?